Kotakt oss

Visit Drøbak & Oscarsborg

Flotte Frogn, kommunen som huser både Drøbak og Oscarsborg, ligger vakkert til ved Oslofjordens solside, med alt det innebærer av bademuligheter, et yrende maritimt liv og et levende sentrum. Her finner du en av landets mest idylliske kystbyer, med små koselige trehus av stor verneverdi og et variert og spennende naturlandskap. Frogn har uendelig mye å by på: rikt kulturliv, et nydelig sentrum med små koselige nisjebutikker som også har søndagsåpent hele året, gallerier og flere spisesteder, golfbane, gårdsbutikker, flotte turmuligheter og ikke minst Oscarsborg festning med sin rike historie. Drøbak er også et flott sted å besøke for barnefamilier med Bølgen bad & aktivitetssenter, friluftsmuseet Follo museum, Drøbak akvarium, Tregaardens julehus, selvplukk i sesong og flere flotte lekeplasser.

Her finner man den rolige og behagelige feriestemningen, kun 30 minutter sør for Oslo.

Familieaktiviteter

Drøbak Akvarium er Østlandets eneste saltvannsakvarium og populært blant barnefamilier, med barnetunell, berøringsbasseng og direkteoverføring av et «hummerhotell». Hils også på steinbiten Hugo, akvariets maskot!

På Seiersten, rett ved Bølgen, ligger også skate- og aktivitetsparken Treffpunktet.
Knardal Funpark er en aktivitetspark med fokus på sykkel i Nordre Frogn. Det er også lekeplasser i Badeparken, i Velhaven og på Follo museum. Om vinteren er Drøbak Snow Park og skøytebanene i Frogn familiefavoritter. Og visste dere at den norske julenissen har sin adresse i Drøbak? Ta en tur innom Tregaardens julehus og kom i julestemning hele året.

Les mer om familievennlige opplevelser i Drøbak HER.

Mat og drikke

Det er mange smakfulle høydepunkt i Drøbak. Alt fra små, koselige spisesteder i Drøbak sentrum til gårdsbutikker og bringebærvin på bygda.

Les mer om mat og drikke i Drøbak HER

Overnatting

Det er flere fine steder å tilbringe natten i Drøbak og Frogn. Sentralt i Drøbak sentrum ligger historiske Reenskaug Hotel med hjemmekoselig atmosfære og nyoppussede The Lobby.

På Oscarsborg festning venter festningshotellet Oscarsborg Hotel & Resort  hvor rommene har fantastik utsikt og du får en historisk opplevelse av dimensjoner. Bo i nyrenoverte rom i de opprinnelige Elev- og Befalsforlegningene, her er det også familierom.

Planlegg reisen

Til Drøbak kan du reise med både båt, buss, sykkel og bil. Ruter-båtene B21 og B22 går til og fra Drøbak i sommersesongen, og i helgene om våren og høsten. Oscarsborgfergen fra Drøbak til Oscarsborg går hele året fra Sundbrygga nord for sentrum og i sommersesongen fra både Sundbrygga og Sjøtorget i sentrum. Ruter har også busser til og fra Drøbak, både fra Oslo (500 og 505), Ski (510) og Ås (510). Med bil tar det rundt 30 minutter fra Oslo sentrum til Drøbak. Nærmeste togstasjon ligger i Ås.

Public transport 01.06.24-23.06.24 HER

Public transport 24.06.24-11.08.24 HER

Les hele guiden til Drøbak & Oscarsborg HER

🇬🇧 In English HERE

🇩🇪 Auf Deutsch HIER

Velkommen til Bølgen Bad

Som gjest i badet kan du la dagsformen bestemme, uansett om du ønsker å svømme på egenhånd, trene i gruppe, gå kurs eller bare nyte badstuene.