Kurs Yoga for menn

Kurs: Yoga for menn

6 ukers kurs for menn! 

Kursstart: 
August 2024

Ant. kurskvelder: 6

Tidspunkt:
Mandager
kl. 18.00-18.45

Antall deltakere:
12 (min. 5)

Sal:
Yogasalen

Pris:
Kr 1400

På dette kurset vil du få en trygg innføring i yoga med fokus på mobilitet, styrke og pusteteknikk. Mange menn føler at de er for stive til å begynne med yoga. Du trenger ikke å være myk eller ha gjort yoga før, du ønskes velkommen slik som du er – kurset er åpent for alle menn! 

Hvorfor Yoga for menn?

Yoga øker smidigheten, balansen og ditt mentale fokus som igjen styrker prestasjonsnivået. Det er også en fantastisk grunntrening for andre typer sport. På kurset praktiserer vi dype inn- og utpust som er et nyttig hjelpemiddel på matten og i hverdagen generelt. Det vil være fysiske øvelser, pust og avspenning.

Kurset er åpent for alle menn og er tilpasset de som ønsker å bli mykere og å holde seg i bedre form.

Yoga er gøy – ta med deg en kompis og bli med!

NB! Vi forutsetter minimum fem deltakere påmeldt for at kurset blir gjennomført.

Instruktør er Lara Janine Mordt.

Påmelding kommer

1. Økt styrke og fleksibilitet
Å være myk er ikke en forutsetning for å gjøre yoga, og nei, du trenger ikke å kunne ta i tærne dine med strake ben for å være med på en yogaklasse. Det blir som å tenke at du må være sterk før du kan begynne å løfte vekter eller at du må være rask før du kan begynne å trene løping. Å gjøre yoga vil øke mobiliteten og balansen din, samtidig som det bidrar til å styrke musklene dine.

2. Skadeforebygging
Yoga er en helhetlig treningsform som øker styrke og mobilitet i hele kroppen. Yogaøvelsene gjøres uten vekter, og er skånsomme for muskler og ledd. Yoga er derfor fantastisk i kombinasjon med annen trening, for eksempel styrketrening, løping eller annen idrett. Lett styrke- og mobilitetstrening gjennom yoga kan virke skadeforebyggende i samspill med annen idrett.

3. Lindring av enkelte kroniske plager
Mange av oss sitter store deler av dagen bøyd over en kontorpult, en PC-skjerm eller en mobiltelefon. Dette kan føre med seg spenninger og vondter i nakke, skuldre og rygg. Yoga er en fantastisk treningsform for å få bukt med slike smerter, og yoga kan bidra til å styrke muskulatur i nakke, skuldre og rygg og forbedre holdningen din.

4. Stressmestring
Yoga er en treningsform med sterkt fokus på tilstedeværelse i egen kropp. Ved å ta i bruk fysiske øvelser, puste- og meditasjonsteknikker trener du sinnet til å minimere grubling og bekymringer. Yogapraksisen kan være en kjærkommen pause fra en stressende hverdag, og kan også ruste deg med stressmestringsteknikker du kan ta i bruk utenfor yogamatta.

5. Vektstabilisering
Fordi yogaøvelser øker blodsirkulasjon og kan forbedre fordøyelsen, kan også yoga øke metabolismen i kroppen. I tillegg er yoga en treningsform med fokus på kroppsbevissthet og velvære, og ofte kan bedre livsstilsvaner være en bieffekt av yoga. For noen betyr dette at man går litt opp i vekt, for andre betyr det vektnedgang, men over tid kan det innebære en vektstabilisering på et nivå som er sunt for deg og din kropp.

6. Personlig utvikling
Vi har alle godt av å komme litt ut av komfortsonen og lære noe nytt. Om du aldri har prøvd yoga før kan det oppleves rart og ubehagelig i starten, men om du gir yoga en sjanse vil du raskt oppleve progresjon. Yoga kan gjøre deg sterkere og smidigere både fysisk og mentalt!

7. Bedre fokus
Gjennom yoga vil du lære teknikker og få trening i aktiv tilstedeværelse. Det betyr at for å gjennomføre yogaøvelsene krever det fullt fokus på det du holder på med her og nå. Det er ikke rom for å ha tankene andre steder. Slike teknikker er nyttige å ta med seg inn i hverdagslivet, og kan bidra til at du får generelt bedre fokus.

8. Bedre velvære
Jevnlig yogapraksis bidrar til å gjøre deg sterkere og smidigere, men en av de vanligste tilbakemeldingene vi får fra nybegynnere i yoga er at de opplever en helt annen ro enn de har fått gjennom annen trening. Yoga er mer enn bare trening, og fokuset på å finne ro og hvile er minst like viktig som det aktive elementet. Å finne den rette balansen mellom det aktive og hvilen er selve nøkkelen, og i yoga øver vi hele tiden på dette. Med litt innsatsvilje, tilstedeværelse og en åpen innstilling kan yoga være veien til bedre velvære i hverdagen din.

Kurs Yoga for menn 2 - Nyhetsside

NB! Påmeldingen er bindende. Kun ved legeerklæring etter alvorlig sykdom eller død i nærmeste familie kan betalt plass sies opp, og gjenstående beløp minus et administrasjonsgebyr på 300 kroner refunderes.

Velkommen til Bølgen Bad

Som gjest i badet kan du la dagsformen bestemme, uansett om du ønsker å svømme på egenhånd, trene i gruppe, gå kurs eller bare nyte badstuene.