Gruppetimeoversikt | Bølgen bad & aktivitetssenter
Beskrivelse av gruppetimene

Se våre bookingregler her!

Sykkel

God kondisjonstrening til musikk hvor man styrer intensiteten selv. Sykling passer for de fleste da det gir lite belastning på ledd og har god effekt.

I sykkelsalen benyttes systemet Stages Flight.
Se hvordan du logger deg på og laster ned app HER
Se oversikt HER

 

Bootcamp

En enkel kombinert kondisjon- og styrketime. Her blir det intervaller med bruk av hele kroppen. Alle kan være med da du får øvelser tilpasset ditt nivå. Bootcamp er basert på sirkeltrening som utføres med en gitt tid på hver øvelse. Når du er ferdig med den ene øvelsen, får du en kort pause før du går videre til neste. Instruktøren gir deg ulike alternativer og veileder deg til å utføre øvelsen på en god og riktig måte. Bli med på treningsfest, vi garanterer mestringsfølelse og treningsglede!

 

BasisBall® CenterCore

BasisBall® CenterCore er en effektiv basistime som har fokus på kjernemuskulatur, som skal sikre grunnlaget for en sterk og funksjonell kropp.

Kjerne – Fokus – Kontroll

 

BasisBall® RAW

BasisBall® er en basistime med fokus på funksjonelle styrkeøveøser med råskap. Den vil trigge din styrke, kraft og koordinasjon et relativt høyt tempo.

 

Sirkel

Sirkel er stasjonsbasert trening med styrkeøvelser som utføres i effektive intervaller. Når du er ferdig med den ene øvelsen, får du en kort hvilepause før du går i gang med neste. 

Sirkel er for alle som ønsker en effektiv styrkeøkt.

 

Mobilitet

I Mobilitet får du arbeide med smidighet i hele kroppen og du får en sjanse til å fokusere ekstra mye på vanlige problemområder som bakside lår, rygg, hofte og sete. Du behøver absolutt ikke å være smidig og myk fra før for å delta på timen, som for øvrig også er en ideell time som et supplement til andre former for trening.

 

Zumba/Dansebølgen

Perfekt for alle og enhver! Zumba® er en komplett trening, som kombinerer alle elementene i kondisjon; kardio, muskelkvalitet, balanse og fleksibilitet. Hver Zumba®-klasse er designet for å få folk til å svette ved hjelp av intervaller av lav- og høyintensitetsbevegelser med kaloribrennende dans.
Når latin- og verdensrytmen overtar, vil du se hvorfor Zumba® Fitness-klasser ofte kalles trening i forkledning.
Super effektivt? Sjekk! Super moro? Sjekk og sjekk.
Beveg deg til god musikk, med gode mennesker – ingen dømmer deg for dine danseevner – bare ha det gøy og følg musikken.

 

TRX slyngetimer

En funksjonell og morsom økt for både nybegynnere og erfarne mosjonister.
Slyngetrening er en effektiv treningsform der du bruker din egen kroppsvekt som motstand. Du har dermed mulighet til å justere motstanden etter din egen fysiske tilstand og nivå.
I en gruppetime med TRX-slynge trener du styrke, fleksibilitet, balanse og utholdenhet i funksjonelle øvelser under kyndig instruksjon fra instruktør. Fokuset til instruktøren er å hjelpe deg å finne riktig belastning og riktig teknikk, samt å gi alternativer om det er øvelser du ikke får til.

 

Soma Move

En gruppetime hvor vi har fokus på funksjonelle bevegelser, og på denne timen trenes balanse, bevegelighet, koordinasjon, styrke og kondisjon.
Kom på matta, ta av deg skoene og bli med på en tøff, men leken og uhøytidelig time inspirert av Yoga, dyrebevegelser, kampsport og dans.
SOMA betyr kropp på gresk og MOVE betyr bevegelse på engelsk.

 

Aktiv Senior sal

I denne timen får du enkel, smart og funksjonell trening. Vi jobber med styrkeøvelser, balanseøvelser, mobilitet og fallforebyggende øvelser. Timen starter med 10 minutter oppvarming og avsluttes med lett uttøyning.
Timen passer godt for deg som er helt ny på treningssenter, og krever ingen forkunnskaper.

 

Yin Yoga – Drop in

En myk og rolig yoga-praksis der vi holder stillingene over tid.

Timen passer for alle, enten du er nybegynner eller viderekommende.

Yin Yoga påvirker kroppens bindevev, sener og muskler så kroppen blir smidig. Leddene blir styrket og mer åpne. Yin Yoga påvirker og stimulerer også kroppens meridian-system og styrker energiflyten i kroppen. Her gis det tid og rom for en stille oppmerksomhet innover i kroppen og sinnet.

*Helst unngå å spise stort måltid 3 timer før kurset. Lite måltid 1 time før kurset*

HUSK å kle deg i klær du kan bevege deg i og som er behagelig å ha på.

 

Ashtanga Yoga

Yoga gir god styrke og stabilitet. Ashtanga Yoga er en helhetlig form for trening hvor du styrker både kropp og sinn over tid. Dette er en tradisjonell yogastil som koordinerer bevegelse og pust. Resultatet er økt kroppsbevissthet, mindre spenninger, bedre styrke, smidighet, mer energi og fremfor alt et roligere sinn.

Timen tar for seg den første serien (Primary Series) med dynamisk solhilsen, stående og sittende posisjoner, lås av kjernemuskulatur (bandhas) og en egen pusteteknikk (ujjayi).

Unngå parfyme (enkelte er allergiske).

 

Yoga Flow/Yoga Flyt

Yoga Flow/Flyt gir deg en god introduksjon til yoga og er inspirert av Ashtanga systemet. Timen starter alltid med pusteøvelser og tøying. Vi holder fokus på enkel balanse og bevegelighet for en mer fleksibel kropp. Riktig pusteteknikk og tilstedeværelse i hver øvelse.

Yoga passer for alle og du behøver ikke være myk eller sterk for å begynne med yoga.

Ta med deg et stort håndkle (for bedre hygiene) og unngå parfyme (enkelte er allergiske).

 

Vinyasa Yoga

Ta med deg et stort håndkle (for bedre hygiene) og unngå parfyme (enkelte er allergiske).

 

Klassisk Fysisk Yoga

Klassisk fysisk yoga er noe mer enn bare fysisk aktivitet. Ro, konsentrasjon og fordypelse hører. Man arbeider medbevegelse og bevissthet.
Denne timen viser bredden i yoga og meditasjon og omfatter fysiske øvelser, pusteøvelser, grundig avspenning og enkle meditasjoner. Timen passer for alle, enten du er veltrent og myk eller ønsker forsiktig å bli mykere og komme
i bedre form. Hovedfokus  er avspenning, ro og konsentrasjon.

Ta med deg et stort håndkle (for bedre hygiene) og unngå parfyme (enkelte er allergiske).

 

MediYoga

MediYoga er en terapeutisk yogaform som er utviklet for å forebygge sykdom og helseplager og for å understøtte rehabilitering ved kronisk sykdom og helseutfordringer. Denne yogaformen har vist dokumentert effekt på blant annet stressreduksjon, rygghelse, hjerterehabilitering og hjernefunksjon. Regelmessig praktisering av MediYoga har vist seg å bedre søvn, redusere angst og uro og gi bedre selvfølelse og følelse av velvære.
MediYoga handler ikke om å være flink i yoga eller mykest mulig, men om å bli venn med kroppen – venn med deg selv.
MediYoga passer for alle, enten du ønsker et pusterom fra en hektisk hverdag, sliter med stressplager eller har andre helsemessige utfordringer.
I MediYoga timene vil du finne rom for å være deg selv, akkurat slik du er, akkurat i øyeblikket.
Du vil lære øvelser og meditasjoner som du kan ta med deg inn i hverdagen som et redskap for større grad av ro og tilstedeværelse i livet ditt.

Ta med deg et stort håndkle (for bedre hygiene) og unngå parfyme (enkelte er allergiske).

 

Aqua-Trim (tidligere vanntrim)

Dette er et lavterskel tilbud til deg som ønsker å komme i gang med en mer aktiv hverdag! Vanntrening er forebyggende mot mange muskel og skjelettplager, og brukes ofte til rehabilitering etter plager og skader. Kroppens vektløshet i vann gir minimal belastning på leddene og hjelper deg til å gjennomføre gode øvelser. Dette gir en herlig følelse av mestring. Aktivitet i vann øker sirkulasjonen i kroppen. Treningen gjennomføres til variert musikk i vårt Terapibasseng med 34 grader. Morsomme og enkle øvelser. Fokus på timen er styrke, mobilitet og balanse. Bassengdybde er 137 cm.

 

Aqua-Hit (Tidligere Vannaerobic)

Dette er effektiv og morsom trening med høy intensitet! Vannets motstand gjør at du kan bruke 10-12 ganger mer energi ved å gjøre samme øvelse i vann enn på land. Øvelser i vann gir stabilitet, balanse, bevegelighet og styrke.
Muskulaturen styrkes, mobiliteten og kondisjonen forbedres. Det er høy intensitet og tempo på timen, og vi skal ha fotfeste i bunnen. Det er lett å tilpasse til eget nivå! Treningen gjennomføres til variert musikk i vårt Terapibasseng med 34 grader. Fokus på denne timen er kondisjon, styrke og balanse. Bassengdybde er 130 cm.

 

Aqua-Sirkel (Tidligere VannSirkel)

Dette er en effektiv og skånsom stasjonsbasert trening i vann! Vi utnytter den naturlige motstanden i vannet slik at treningseffekten blir veldig bra, samtidig er den skånsom for leddene. Timen gjennomføres i vårt Terapibasseng med 34 grader. Det er enkle, effektive øvelser. Variert musikk hjelper oss til å holde intensitet, glede og motivasjon oppe. Fokus på timen er kondisjon, styrke og balanse. Bassengdybde er 135 cm.

 

Aqua-Dypvann (NY)

Dette er en time der vi i hovedsak trener på dypt vann med svømmebelter. Trening på dypt vann er den mest skånsomme aktiviteten for kroppen samtidig som det kan være svært intensiv og energikrevende. Fokus på timen er kondisjon, styrke og balanse.

 

Crawl – Nivå 1

Svømming er morsomt med riktig teknikk!
Dette er en time med svømmetrening for deg som kan svømme men som vil lære crawlteknikk eller har litt crawlferdigheter fra før. Individuell oppfølging og tilpasset trening som gir deg god oppfølging på teknikk. Crawlsvømming er god og skånsom trening for kroppen. Hele kroppen er aktiv og pulsen stiger.

 

Crawl – Nivå 2

Få hjelp til å finpusse på crawl-teknikken din, og få mer utbytte av svømming som treningsform!
Dette er en time med svømmetrening for deg som har forkunnskap enten ved egentrening eller deltatt på crawl nybegynnerkurs tidligere. Aktivitetene tilpasses deltakerne og det gis individuell veiledning.
Vi jobber med crawlteknikk med fokus på elementer som pust, vannfølelse, rotasjon, oppdrift og fremdrift.

🌼 Velkommen til Bølgen! Nå har vi sommeråpningstider!

NB! Boblebad, bølgebasseng og vannsklie 
er inntil videre stengt for vedlikehold.