Kurs i vann for barn 2021v - Bølgen bad & aktivitetssenter

KURS I VANN FOR BARN

VELKOMMEN TIL VÅRE KURS I VANN FOR BARN VÅREN 2021!

Vi har flere kurstyper; babysvømming og småbarnsvømming for barn mellom 3 måneder – 8 år, samt Bølgen Livredningsklubb for svømmedyktige barn fra 8 år. Våre kurs følger konseptene til Norges Livredningsselskap.

For baby- og småbarn er kurstiden er 30 minutter  (45 min for de eldste barna). Livredningsklubben varer i hhv. 45 eller 60 minutter.

NB! En foresatt må bade med barnet på alle baby- og småbarnskurs!

Vårens kurs starter opp i januar – meld deg på i dag!

Viktig informasjon om påmelding, pris og betaling – les nøye!

Påmelding:

 • Påmelding til kursene gjøres på denne nettsiden via knappene under hvert kurs (vi anbefaler å benytte PC/Mac ved påmelding, og ikke mobil), eller fra Bølgen-appen.
 • Ved påmelding oppgir du først foresattes kontaktinformasjon, og videre må barnets navn og fødselsdato fylles inn.
 • Husk å huke av for at foresatte ikke er deltaker!

Priser våren 2021:

Betaling for kurs ved Bølgen bad & aktivitetssenter er todelt og består av selve kursprisen + inngang til anlegget. Kursprisen betales ved påmelding til kurset. Inngangsprisen betales i form av medlemsabonnement, årskort eller klippekort. Har du ikke allerede dette, kan du tegne et medlemsabonnement eller kjøpe et kurstilpasset klippekort til rabattert pris i resepsjonen før kursstart.
For baby- og småbarnskursene er det den foresatte som bader med deltakeren (barnet) som må kjøpe inngang, mens for Livredningsklubben og stupekurset er det deltakeren, altså barnet, som må kjøpe inngang.

* For å få medlemspris til baby- og småbarnskurs må foresatt som bader med barnet ha gyldig medlemsabonnement i badet ved Bølgen bad & aktivitetssenter. Kursprisen inkluderer kursdeltaker (barnet). NB! Medlemsabonnementet er personlig og kan ikke overdras til andre.
** For å få medlemspris til Livredningsklubb eller nyheten Stupekurs må kursdeltaker (barnet) ha gyldig medlemsabonnement i badet ved Bølgen bad & aktivitetssenter.

NYHET! NYBEGYNNER STUPEKURS FOR SVØMMEDYKTIGE FRA 6 ÅR

Stuping er en sport der du hopper eller faller fra ulike høyder ned i vannet, samtidig som du gjør akrobatiske bevegelser i lufta.
På kurset lærer du det grunnleggende innen stuping. Vi fokuserer på de forskjellige posisjonenene som strak, kruppert og knekk. Du lærer forlengs og baklengs, samt fallstup fra forskjellige høyder. Når det grunnleggende sitter og du er trygg i aktivitetene, går du videre til vanskeligere stup.
Vi fokuserer på å ha det gøy med lek fra kant og brett! Det blir gitt individuell oppfølging i en gruppe med maks 8 deltakere.

NB! Deltaker på kurset må være svømmedyktig, og være trygg i dypt vann.

Kursperiode: 13. januar – 24. mars
Antall kursdager: 10
Antall deltakere: 8 (min. 5)
Basseng: Idrettsbassenget

Stupekurs nybegynner,
fra 6-9 år

Onsdager kl. 17.45-18.30
Instruktør Vibeke Johnson

Stupekurs nybegynner,
fra 9 år

Onsdager kl. 18.30-19.15
Instruktør Vibeke Johnson

BABYSVØMMING, 3 – 24 måneder

Babysvømming, et vanneventyr!
Dette kurset er for babyer mellom 3 og 24 måneder. Gruppene er aldersinndelte. Vi skaper et miljø der foreldre og barn føler trygghet, har bevegelsesfrihet og harmoni. Babysvømming handler om lek, glede, samvær og fortrolighet. Samvær mellom baby og foreldre, og mellom andre småbarnsfamilier. Aktivitetene tilpasses etter alder og modning. Vi legger vekt på samarbeidet mellom foreldre og instruktør for å gi barnet de beste forutsetninger for utvikling. Barnet er hele tiden i fokus og skal trives og ha det bra i vannet.

Kursperiode: 11. januar – 6. mai
Antall kursdager: 15
Antall deltakere: 10 (min. 6)
Basseng: Terapibassenget

Baby 3-6 måneder

Onsdager kl. 10.00-10.30
Instruktør Beate Næss

Onsdager kl. 11.00-11.30
Instruktør Beata K. Iden

Baby 6-12 måneder

Onsdager kl. 10.30-11.00
Instruktør Beate Næss

Onsdager kl. 11.30-12.00
Instruktør Beata K. Iden

Baby 9-18 måneder

Mandager kl. 17.30-18.00
Instruktør Beata K. Iden

Baby 12-24 måneder

Onsdager kl. 17.00-17.30
Instruktør Beate Næss

SMÅBARNSSVØMMING, 2 – 8 ÅR

Småbarnsvømming på Bølgen er en familieaktivitet! Gruppene er aldersinndelt. Det er en naturlig overgang fra babysvømming, men ingen forutsetning for å kunne delta på kurs. En foresatt deltar sammen med barnet i vannet for å skape en felles glede med gode, utviklende og morsomme øvelser tilpasset barnets modning og erfaring. Organisert lek, sanger/regler er våre redskap for å lære barna å mestre vannet. Vi bruker barnets egen nysgjerrighet og det sosiale miljøet i gruppen til å oppmuntre til aktivitet. Det er rom for stor bevegelsesfrihet innenfor trygge rammer.

Innholdet i kursene følger barnas alder og modning. Vårt mål er at barnet utvikler mest mulig selvstendighet. Blir trygge, men også har respekt for faremomentene i vannet. Vi har fokus på selvberging og livredning, samt bedre teknikken i vannet. Vi har det gøy i vannet sammen!

Kursperiode: 11. januar – 6. mai
Antall kursdager: 15
Antall deltakere: 10 (min. 6)
Basseng: Terapibassenget

Småbarn 2-3 år

Onsdager kl. 17.30-18.00
Instruktør Beate Næss

Torsdager kl. 17.00-17.30
Instruktør Karoline N. Moe

Småbarn 3-4 år

Mandager kl. 18.00-18.30
Instruktør Beata K. Iden

Torsdager kl. 17.30-18.00
Instruktør Karoline N. Moe

Småbarn 4-5 år

Mandager kl. 18.30-19.00
Instruktør Beata K. Iden

Onsdager kl. 18.00-18.30
Instruktør Beate Næss

Småbarn 4-6 år

Torsdager kl. 18.00-18.30
Instruktør Karoline N. Moe

Småbarn 5-7 år

Onsdager kl. 18.30-19.15
Instruktør Beate Næss

Småbarn 6-8 år

Torsdager kl. 18.30-19.15
Instruktør Karoline N. Moe

BØLGEN LIVREDNINGSKLUBB , SVØMMEDYKTIGE FRA 8 ÅR

Bølgen (svømme- og) livredningsklubb! Deltakelse krever at barnet er svømmedyktig og alder fra 8 år. Vi har som mål at kursene holder høy kvalitet, samt at trivsel skal være i fokus! Et alternativ til tradisjonell svømmetrening. Vi legger stor vekt på det sosiale miljøet i gruppen, og opprettholder gleden ved å være aktiv i vann. Aktivitetene har elementer av selvberging og livredning, hindersvømming og «stafetter». Fokus er å utvikle gode ferdigheter på alle områder i vannet. Lek og gøy som avslutning på timen.

Kursperiode: 11. januar – 10. mai
Antall kursdager: 15
Antall deltakere: 10 (min. 6)
Basseng:
8-åringene i Bølgebassenget
9- og 10-åringene i Idrettsbassenget:
mandager i bane 1 og 2, onsdager i bane 5 og 6.

Livredningsklubben fra 8 år,
svømmedyktig

Mandager kl. 17.00-17.45
Instruktør Julie K. Engeset

Livredningsklubben fra 9 år,
svømmedyktig

Mandager kl. 17.45-18.30
Instruktør Julie K. Engeset

Livredningsklubben fra 9 år,
svømmedyktig – øvet

Onsdager kl. 17.30-18.30
Instruktør Karoline N. Moe

Livredningsklubben fra 10 år,
svømmedyktig – øvet

Onsdager kl. 18.30-19.30
Instruktør Julie K. Engeset

Øvrig informasjon - les nøye!

Påmelding/refusjon:

 • Påmeldingen er bindende. Kun ved legeerklæring etter alvorlig sykdom eller død i nærmeste familie kan betalt plass sies opp, og gjenstående beløp minus et administrasjonsgebyr på 300 kroner refunderes.
 • Deltakere i inneværende semester får informasjon om når kursene i kommende semester legges ut for booking.
 • Hvis kurset må innstilles pga hendelser vi ikke rår over vil vi, hvis mindre enn halve kurset er gjennomført, tilbakebetale gjenværende antall ganger av kursprisen minus et administrasjonsgebyr på 300 kroner.
 • Ved påmelding etter at kurset har startet blir kursprisen antall gjenværende ganger pluss et administrasjonsgebyr på 300 kroner.

Annet:

 • Når én foresatt er opptatt i bassenget med ett barn og annet barn skal delta på påfølgende kurs, kan annen foresatt ledsage disse barna til og fra bassenget og garderobe mellom timene, uten å løse billett.
 • Dersom kurset dere ønsker å delta på er fullt, og du ønsker å stå på venteliste kan dere gjerne ta kontakt med beate.ness@bolgenbad.no. Venteliste gjelder kun for pågående kursperiode.
 • Aldersinndelingen i gruppene kan endres dersom vi ser behov for det. Vi vil påse at barna kommer i riktig gruppe både i forhold til det sosiale miljøet og ferdighetene det har. Trivsel og trygghet er vårt fokus for å oppnå optimal læring.
 • En foresatt må bade med barnet i vannet på alle baby- og småbarnskurs!
 • Det er ikke anledning for andre foresatte enn den som bader med barnet på baby- og småbarnskursene eller foresatte til deltakere i Livredningsklubben og stupekurset å oppholde seg i bassengområdet mens kurset pågår. Disse henvises til f.eks. kaféområdet utenfor badet.
 • Bølgen bad & aktivitetssenter tar forbehold om å kunne avlyse kurs med for få deltakere.
 • Våre kurs følger to semestre, og nye kurs starter normalt i januar og i august.

Spørsmål sendes per e-post til  bolgen@bolgenbad.no

Beate Næss

Treningsansvarlig Bad, Bølgen bad & aktivitetssenter

Bakgrunn som hovedinstruktør og praksisinstruktør i Baby- og småbarnsvømming. Instruktør i vannaerobic, førstehjelp og livredning. Instruktør på treningssenter. Tidligere aktiv svømmer og utdannet førskolelærer. Beate har jobbet med svømmeopplæring siden 1989 og på fulltid siden 2000. Nå er hun også en del av Bølgen teamet og er med på å utvikle tilbudet for store og små i bassengene.

Bølgen bad & aktivitetssenter er fortsatt midlertidig stengt.

Bølgen helseklinikk er åpen – husk påbud om munnbind under behandling

Har du spørsmål ang. ditt medlemsabonnement eller ønsker å fryse dette, send mail til bolgen@bolgenbad.no eller benytt vårt endringsskjema.
Mer informasjon kommer fortløpende.
Vi ønsker alle en fin uke!