Kurs Ashtanga yoga - Bølgen bad & aktivitetssenter

ASHTANGA YOGA

Tidspunkt: – kommer –
Kursdager: – kommer –
Kurspris: – kommer –
Plasser: 12
Lærer: Lara Janine Mordt

Dato-dato6 UKERS KURS - NYBEGYNNER

Yoga gir en utrolig styrke og stabiliet. Ashtanga Yoga er en helhetlig form for trening hvor du styrker både kropp og sinn over tid.

Dette kurset går en gang i uken over seks uker og introduserer deg for Ashtanga-systemet etter Sri K. Pattabhi Jois læreretning. Dette er en tradisjonell yogastil som koordinerer bevegelse og pust. Resultatet er økt kroppsbevissthet, mindre spenninger, bedre styrke, smidighet, mer energi og fremfor alt et roligere sinn.

Kurset vil ta for seg den første serien (Primary Series) med dynamisk solhilsen, stående og sittende posisjoner, lås av kjernemuskulatur (bandhas) og en egen pusteteknikk (ujjayi).

Dette er en fin inngang for å lære Ashtanga yoga, spesielt som forberedelse før man deltar på ledede Ashtanga-timer som man finner på gruppetimeplanen. Kurset gir deg et godt grunnlag for å praktisere videre.

I løpet av kurset blir du også introdusert til filosofien som ligger bak.

Ashtanga Yoga er for alle og krever ingen forkunnskaper. Du behøver ikke være myk eller sterk for å begynne med yoga.

 

KURS KOMMER

Kursholder og lærer Lara Janine Mordt

Lara er født og oppvokst i Zimbabwe og flyttet til Norge i 2010. Hun har to barn, bor i Drøbak og jobber til daglig i Bølgen-administrasjonen. Et yogakurs i 2005 vekket nysgjerrighet for yoga siden det hjalp henne med en plagsom kneskade. Ett år senere begynte hun yogastudier i Western Australia på The Yoga Space.

Lara har praktisert Ashtanga yoga siden 2006, og har undervist i 12 år. Hun har praktisert med Sri K. Pattabhi Jois og andre anerkjente lærere som Sharath Rangaswamy Jois, Saraswathi Jois, Jean Bryne og Rob Schultz. Hun underviser i mange typer yoga – hatha, vinyasa, ashtanga, yoga for barn og gravide blant annet.

Lara mener at yoga gir mye mer enn bare fysisk trening. De ulike meditasjonene skaper en balanse i kropp og sjel og hun synes det er en sann glede å lære bort yoga til andre.

Bølgen planlegger å gjenåpne for publikum 15. juni!

Kunder som har avtale til Bølgen helseklinikk eller på helsestsasjonen eller andre tjenester fra EPA er velkomne inn til sin time hverdager mellom kl. 8 og 16.

Besøksrestriksjoner gjelder fortsatt: Det betyr at hvis du ikke er frisk, uansett årsak, eller er i karantene skal du ikke møte til din avtale. Dette av hensyn til andre kunder, små barn som skal til helsestasjonen og ansatte.
Ved brudd på dette vil man bli bortvist fra anlegget. For ny time, ta kontakt med enheten.