Kurs Gravide-yoga - Bølgen bad & aktivitetssenter

GRAVIDEYOGA

Tidspunkt: 24. februar – 30. mars
Kursdager: Mandager kl. 18.00-19.00 – 6 ganger
Kurspris:
Medlemmer: kr 1 600,-
Ikkemedlemmer: kr 2 000,-

Plasser: Min. 4 – maks 12 deltakere
Lærer: Lara Janine Mordt og Vigdis Hagen

Mandager 24. februar – 30. mars 2020YOGAKURS FOR GRAVIDE

Et kurs i Yoga for gravide inneholder en blanding av både fysiske og mentale teknikker; fysiske yogaøvelser, bekkenbunnsøvelser, pusteøvelser og avspenning. Man arbeider også med å styrke evnen til å takle smerte. Man styrker motet og lysten til å føde et barn og evnen til å gi seg hen til fødselsprosessen. 

For den gravide er det viktig å skape ro og rom for opplevelsen av sin graviditet og for samværet med det ufødte barnet. 

Nest siste gang på kurset gjennomgås fødselsforløpet – hva skjer, og hvordan kan man bruke det man har lært. Denne gangen kan alle ta med far, med-mor eller fødselsledsager. Her gjennomgår vi hvordan den gravide på en naturlig måte kan gå inn i fødselsprosessen, og hvordan fødselsledsageren kan være til stor hjelp under fødselen. 

Kurset krever ingen forkunnskaper. Noen av deltagere har aldri vært bort i yoga før, mens andre har mye erfaring. Dette kurset er såpass spesialisert at du kan følge godt med uansett. 

NB! Vi forutsetter minimum fire deltakere påmeldt for at kurset blir gjennomført.

Påmelding medlemmer

Yogalærer Lara Janine Mordt

Lara er født og oppvokst i Zimbabwe og flyttet til Norge i 2010. Hun har to barn, bor i Drøbak og jobber til daglig i Bølgen-administrasjonen. Et yogakurs i 2005 vekket nysgjerrighet for yoga siden det hjalp henne med en plagsom kneskade. Ett år senere begynte hun yogastudier i Western Australia på The Yoga Space.

Lara har praktisert Ashtanga yoga siden 2006, og har undervist i 13 år. Hun har praktisert med Sri K. Pattabhi Jois og andre anerkjente lærere som Sharath Rangaswamy Jois, Saraswathi Jois, Jean Bryne og Rob Schultz. Hun underviser i mange typer yoga – hatha, vinyasa, ashtanga, yoga for barn og gravide blant annet.

Lara mener at yoga gir mye mer enn bare fysisk trening. De ulike meditasjonene skaper en balanse i kropp og sjel og hun synes det er en sann glede å lære bort yoga til andre.

Yogainstruktør Vigdis Hagen

Yogalærer Vigdis Hagen

Vigdis er utdannet ved Yogalærerskolen i Norge, en grundig og dyptgående utdannelse som tar for seg den klassiske yogaens mangfold, en utdannelse som går over 3,5 år. I tillegg har hun en ett års spesialutdannelse innen gravideyoga fra 2005, og flere fordypningskurs i etterkant av utdannelsen. Hun jobbet i flere år som yogalærer og gravideyogalærer ved Yogaskolen i Oslo. De siste 19 årene har hun holdt egne kurs i Drøbak og Oslo.

Mulig ventetid for å komme inn i badet:

Pga koronasituasjonen kan vi kun slippe inn 200 personer av gangen i badet. Det kan dermed oppstå ventetid når det er fullt. Vi må også begrense antall personer samtidig i garderoben.

NB! Fra og med lørdag 11. juli kl. 16 er sklia og bølgebassenget midlertidig stengt pga. utbedringer.